Werken bij Borgh - medewerkers aan het woord

Accountmanager buitendienst techniek bij Borgh: Simon Oelen

accountmanager-buitendienst-techniek

Dagelijks met plezier op weg als technisch verkoper in je eigen rayon. Kan dat zonder technische achtergrond of specifieke sales-opleiding?

Wij vroegen het Simon Oelen, sinds 2017 bij Borgh aan de slag als accountmanager buitendienst techniek.


Kun je iets over jezelf vertellen? Wat zijn je interesses of hobbies?

"Ik ben een echte buitensporter, wielrennen in mijn vrije tijd. Wedstrijdzeilen, met de kinderen naar de boot. En uiteraard met vrienden een biertje pakken in de kroeg."

Wat is je affiniteit met techniek?

"Voorheen had ik die eigenlijk totaal niet, maar sinds ik bij Borgh werk is dat wel veranderd.
Nu kijk je met andere ogen naar een bouwplaats. Ik ga het steeds beter begrijpen en interessanter vinden. Ik denk ook echt serieus dat ons vak in de toekomst veel belangrijker gaat worden. Er is gewoon een tekort aan woningen."


Ik denk dat het bij Borgh niet zozeer uitmaakt wat je opleiding is voor sales.
Uitstraling en assertiviteit zijn veel belangrijker, en natuurlijk een commerciële ‘inslag’.


Wat deed je voordat je bij Borgh aan de slag ging als verkoper in de buitendienst? Wil je iets vertellen over je opleiding of je vorige job?

"Ik heb de CIOS sportopleiding in Goes gevolgd met als specialisatie snowboardleraar. Maar zoals vaak lopen dingen anders dan je denkt en ben ik aan de slag gegaan in de vishandel. Etaleren, verkoop, fileren etc.
Ook heb ik als deur-aan-deur verkoper gewerkt, ik verkocht zakelijke energiecontracten. En vandaar uit ben ik energiecontracten gaan verkopen voor het MKB."

Dus je hebt overduidelijk verkooptalent. Was je weer op zoek naar een sales job? 

"Sales zit erin bij mij. Het is altijd leuk om iets te verkopen puur door het overbrengen van enthousiasme. Ik vind het wel belangrijk dat het product kwalitatief is."

En wat trok je aan in de functie accountmanager buitendienst techniek?

"Ik zag de functie op een vacaturesite. Eigenlijk was ik bang dat ik niet op gesprek mocht komen, aangezien ik nauwelijks ervaring had met technische producten.  Maar het liep dus anders. Ik denk dat het bij Borgh niet zozeer uitmaakt wat je opleiding is voor sales. Uitstraling en assertiviteit is veel belangrijker, en natuurlijk een commerciele ‘inslag’."


 


Wat het me persoonlijk heeft gebracht is dat mijn zelfvertrouwen is toegenomen. Ik durf nu overal naar binnen te lopen en mijn verhaal te doen.


Wat verwachtte je van je baan?  

"Eigenlijk alles wat ik nu dagelijks doe, veel vrijheid, zelfstandig te werk gaan. Veel plezier halen uit deals en tevreden klanten hebben."

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? Wat zijn je sterke punten en wat vind je de leukste aspecten van je werk?

"Mijn werkdag begint om 7.45 uur. Klanten bellen en een gebied uitzoeken waar ik naartoe rijd. Klanten triggeren met een nieuw product. Alle nieuwe prospecten aanspreken en proberen te verkopen.

"Waar ik op let? Altijd enthousiasme uitstralen en niet teveel pushen. Je wil natuurlijk ook bij je klant terug kunnen komen. Mijn sterke punten zijn denk ik: een rustige uitstraling, overredingskracht, gunning en een glimlach met uitstraling."

"Leukste aspecten: elke dag is anders, je weet van te voren nooit wat je bij een klant kan. Kan groot maar ook klein zijn. Verder belangrijk zijn voor mij fijne collega’s en een goede sfeer binnen het bedrijf."

Wat zijn de minder leuke aspecten aan je werk? Wat doe je om je werk interessant te houden? Hoe motiveer je jezelf?

"Als je na een goede periode ineens minder gaat verkopen moet je jezelf opnieuw uitvinden. Ik motiveer mezelf met de gedachte dat ik niet alleen voor mezelf verantwoordelijk ben maar ook voor mijn eigen portemonnee en uiteraard voor mijn kinderen."

"Als ik even minder goed ga dan word ik onrustig. De druk wordt dan hoger en dan loopt het niet.  Wat ik dan doe? Alles laten gaan, sporten en de volgende dag opnieuw beginnen."

Welke ontwikkeling heb je doorlopen bij Borgh?  

"Een hele goede. Ik ben goed begeleid door mijn collega’s. Nooit pushen, maar door middel van rust en begeleiding iemand proberen te verbeteren. Dit houdt wel in dat je het zelf moet doen.
Wat het me persoonlijk heeft gebracht is dat mijn zelfvertrouwen is toegenomen. Ik durf nu overal naar binnen te lopen en mijn verhaal te doen."


Aan de slag als accountmanager buitendienst techniek?

Als je affiniteit met techniek hebt, kun je ook zonder specifieke sales-opleiding bij ons aan de slag. In een zelfstandige functie met veel vrijheid, in je eigen rayon!
Kijk direct welke vacatures Borgh voor je heeft!